Wat is aanwezigheidssimulatie?

Aanwezigheidssimulatie simuleert uw aanwezigheid in huis. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat het lijkt alsof u thuis bent, terwijl daarentegen dit niet bent. Dit is om inbrekers af te schrikken.

De aanwezigheidssimulatie is een inbraakpreventie systeem. Lichten of andere apparaten doen hun werk, terwijl u niet thuis bent. Hierdoor zullen mensen nauwelijks merken dat er niemand thuis. Een aanwezigheidssimulatie is vaak veel realistischer dan de inmiddels ouderwetse tijdschakelaars.

Aanwezigheidssimulatie tijdens vakanties

Er bestaan verschillende systemen die zo’n aanwezigheidssimulatie bieden. U kunt het instellen zoals u wilt en het vanaf de app in de gaten houden. Er zijn ook uitgebreidere systemen die het verwerken in een domotica systeem.

Zo kunt u bijvoorbeeld ook vaak uw camerabeveiliging koppelen of bewegingssensoren installeren. Mocht er beweging worden opgemerkt, kunt u hier gelijk op anticiperen en zien wie er bij u op de stoep staat. Gaat u op wintersport? Dan installeert u het anders dan dat u een weekend weg gaat in de zomer.

Aanwezigheidssimulatie in bedrijfspand

Heeft u een eigen bedrijf? Dan is een aanwezigheidssimulatie ook ideaal. Wanneer de werknemers vertrokken zijn, activeert het systeem. Zo lijkt het alsof er altijd iemand aanwezig is. In combinatie met bewegingssensoren en camerabeveiliging maakt u de beveiliging af. Als er toch iemand binnenkomt, krijgt u een melding en kunt u direct de politie inschakelen.