Wat houdt een slimme thermostaat in?

Wat is het toch koud buiten! Tijd om ons te verdiepen in slimme thermostaten. Want ook dit is te verwerken in een domoticasysteem. Wat zou het fijn zijn als u de gehele winter thuiskomt in een warm huis…

Als u zich nu nog niet zo bewust bent van uw verbruik, dan bespaart u met een slimme thermostaat zéker energie, en dus kosten. Hoe? We vertellen het in deze blog.

Met een slimme thermostaat zet u de kachel alvast aan vanuit de app. Dat is dus thuiskomen in de warm huisje! Daarnaast kunt u hem ook uitzetten wanneer hij onnodig aanstaat. Verwarm bijvoorbeeld ook alléén de kamers die nodig zijn.

Slim wonen

Het ‘slimme’ van een slimme thermostaat zit hem in de verbinding met het internet. Vanaf iedere plek op de wereld en op ieder moment van de dag kunt u dus uw thermostaat bedienen. Ook kunt u vaste tijden instellen, zo heeft u er geen omkijken meer naar. Dit is vooral handig als u een vast weekschema hebt.

Het ‘slimme’ zit hem ook in de koppeling met andere producten. Alle producten bij elkaar, het totale systeem, wordt een smart home systeem of domoticasysteem genoemd. AMADO koppelt vrijwel ieder product in een smart home systeem en alles is te monitoren vanuit één app.

Merken thermostaat

Verschillende merken bieden slimme thermostaten aan. Nest en Anna zijn bijvoorbeeld thermostaten met bovenstaande kenmerken. Het bedienen op afstand blijkt praktischer dan de klokfunctie. Bij de laatste functie is het wel handig een vast weekpatroon te hebben, anders staat uwkachel alsnog voor niks aan. Met Honeywell Evohome kunnen de temperaturen van iedere aparte ruimte worden geregeld.

Wij adviseren graag welke producten binnen uw leefstijl passen. Kom met ons in contact en ontdek de mogelijkheden.