Vakantiehuis beveiligen; wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u een vakantiehuis in Nederland of het buitenland en wilt u weten welke mogelijkheden domotica biedt in de beveiliging van uw tweede huis? De mogelijkheden leggen we uit in deze blog. Hou vanuit huis een oogje in het zeil. Krijg bijvoorbeeld een melding als er beweging wordt gemeten of laat anderen denken dat u aanwezig bent in uw vakantiewoning door af en toe het licht aan te zetten. Dit zal inbrekers afschrikken.

1. Bewegingsmelders (PIR)

Door middel van bewegingsmelders kunt u een melding ontvangen wanneer deze melders beweging opvangen in uw vakantiewoning. Op dat moment kunt u de live beelden van de beveiligingscamera direct bekijken en checken of er daadwerkelijk iets aan de hand is.

2. Magneetcontacten

Plaatst u een magneetcontact bij een kozijn, deur of kast die u wilt beveiligen? Dan zal het alarm afgaan, zodra hij toch word open gemaakt. Grote kans dat een inbreker dan wel maakt dat hij weg komt.

3. Codebedien panelen

Met een codebedien-paneel bestuurt u het beveiligingssystemen in uw vakantiehuis. Wanneer u na een heerlijke vakantie vertrekt, zorgt u hiermee dat gemakkelijk alle alarmen aangaan.

4. RFID- tag readers

RFID betekent radio frequency identification. Het ‘scant’ als het ware de situatie en vergelijkt het met de gewenste situatie. Als uw televisie bijvoorbeeld niet meer op dezelfde plek staat, en dus hoogstwaarschijnlijk gestolen wordt, zal er een alarm afgaan. Als de temperatuur in huis afwijkt van de ideale temperatuur, zal het de thermostaat bijstellen.

5. Vingerafdruk-toegang

Vingerafdruk toegang zegt het al: alleen mensen met een aangemelde vingerafdruk, krijgen toegang tot uw vakantiehuis. Dieven krijgen niet de kans om binnen te komen.
Een combinatie van deze beveiligingsapparatuur is natuurlijk het meest optimaal om uw vakantiehuis te beveiligen. Wilt u een advies op maat? Neem contact op!