Tips bij kopen luchtreiniger

Luchtreinigers zijn niet goedkoop, daarom is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Waar moet u allemaal op letten bij het kiezen van zo’n apparaat? Welke apparaat past bij u en uw huis? Wij geven tips!

Er zijn honderden luchtreinigers op de markt. Moeilijke keuze? Wij snappen dat u door de bomen het bos soms niet meer ziet. Daarom helpen we u een handje. Lees snel verder!

Waarom een luchtreiniger?

Dagelijks ademen we ongeveer 20.000 liter lucht in. De lucht zit vol verontreiniging en bacteriën. Als u gevoelig voor deze stofjes bent, kunt u het beste een luchtreiniger aanschaffen om zo in ieder geval binnenshuis gezonde lucht te kunnen ademen.

Heeft u een goede gezondheid? Dan bespaart dit een hoop kosten én tijd. Filtert u uw lucht? Dan heeft u onder andere minder gauw last van: – Hooikoorts – Astma – Allergie – Huisstofmijt’ – Schimmels – Rooklucht – Verstopte neus – Concentratieproblemen

Soorten luchtreinigers

Er bestaan 2 type luchtreinigers: met filter of door middel van ionisatie. Een filter gebruikt de lucht in de omgeving en filtert door één of meerdere filters. Daarna komt er schone lucht uit. Het filter moet regelmatig worden vervangen óf worden afgewassen, omdat de verontreiniging erin blijft hangen.

Een luchtreiniger die reinigt door middel van ionisatie verspreid positief en negatief geladen ionen. Hierdoor ontstaat er een reactie waardoor schadelijke stoffen onschadelijk worden gemaakt. De ionen neutraliseren de lucht.

Tips bij het kopen van een luchtreiniger

– Bedenk waar u de luchtreiniger neer wil zetten en kies het apparaat welke geschikt is voor dat aantal vierkante meters. – Let op het geluidsniveau en of dit geschikt is voor de kamer waarin u de luchtreiniger plaatst. – Kijk naar prijs/kwaliteitsverhouding, wat krijgt u voor deze prijs? Lees de online reviews van anderen voordat u hem aanschaft.

De best geteste luchtreinigers

Er zijn diverse luchtfilters te vinden online, we hebben ze getest en de beste voor u op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit in uw zoektocht naar uw nieuwe luchtreiniger. We hebben de prijs en onze bevindingen erbij gezet.

Honeywell HA010E: €71,59 Het voordeel van deze luchtreiniger is dat de filters af te wassen zijn. Er zijn 2 snelheidsstanden en het is een luchtreiniger van compact formaat. Het apparaat maakt voor sommige mensen nog teveel geluid, maar is eenvoudig in gebruik.

ProAirTech ZX 9000: € 199,- Door de diverse filters, zoals een anti bacteriële coating en koolstoffilters, houdt het allerlei soorten schadelijke stoffen binnen en filtert het de lucht in huis. Het is een groot apparaat waarbij de filters vervangen moeten worden.

Dyson Pure Cool Tower: €549,- Deze Dyson heeft diverse standen. U kunt monitoren hoe vervuild uw lucht in huis is via de app en hierop anticiperen. Vieze geurtjes en allergenen zullen verdwijnen door de koolstoffilter. Het apparaat koelt daarnaast ook een beetje. Een duur apparaat, maar het wordt door alle gebruikers beoordeeld als een effectief apparaat.

Philips AC2882/10: €199,- Gebruikers bevelen ook dit Philips apparaat aan. Hij maakt weinig geluid en filtert de lucht goed. De sensor is gevoelig en haalt alle schadelijke stofjes uit de kamer. Een nadeel is dat de luchtreiniger geen afstandbediening heeft.

Duux Sphere Luchtreiniger: €64,99 Het is een simpel en eenvoudig te besturen apparaat. Hij filtert de lucht tegen allergenen en stof. Voor grotere oppervlakten is dit apparaat wat minder effectief. Het werkt ook als nachtlampje én u kunt er zelfs etherische oliën indoen voor de verspreiding van een lekkere geur. Het verspreid dan ook deze geuren door uw huis.

Wat kan AMADO Domotica voor u betekenen?

AMADO Domotica installeert een luchtreiniger in uw huis die communiceert met uw domoticasysteem. Alles in één app te besturen: ideaal toch? Heeft u nog geen smart home systeem? Dan verwerken we graag al uw elektrische apparaten in uw huis in een systeem. U heeft superveel mogelijkheden hiermee! Meer hierover weten? Kijk eens rond op onze website!