Tip: doe een robotstofzuiger cadeau deze feestdagen

Een ideaal cadeau voor de feestdagen: een robotstofzuiger. Een leuke gadget en ook nog eens erg handig. Wie houdt er nu van stofzuigen? Laat het werk voor u doen door een robotstofzuiger! We hebben de 5 beste robotstofzuigers voor u vergeleken.

Het neemt één van de zwaarste taken in huis over: stofzuigen. En daarbij is het een leuke gadget. Dit is een ideaal cadeau voor mannen én voor vrouwen.

Prijs-kwaliteit robotstofzuigers

Sommige robotstofzuigers zijn best toegankelijk qua prijs, de één krachtiger en preciezer dan de ander. In deze blog vergelijken we 5 stofzuigers tussen de 100 en de 300 euro, het goedkopere segment binnen de robotstofzuigers.

Het is een echte aanvulling op uw huishoudelijke producten. U hoeft aanzienlijk minder te stofzuigen als u af en toe de robotstofzuiger er doorheen laat gaan. Hij gaat zijn eigen gang terwijl u andere klusjes in huis aan het doen bent. Veel robotstofzuigers keren automatisch weer terug naar hun basisstation als zij hun werk hebben gedaan. En sommige kunnen gekoppeld worden aan een app. Kortom: het scheelt een hoop tijd!

Nadelen robotstofzuigers

Een robotstofzuiger vervangt niet geheel de normale stofzuiger. Zo zuigt het alléén de vloer die toegankelijk en gelijkvloers is. Wel kunt u hem verplaatsen naar andere oppervlakten. Hij komt niet gemakkelijk in de kleinste hoekjes en gaatjes. Ook verschilt het per apparaat hoe goed ze de ruimte ‘kennen’ en wat voor programma zij draaien. Gaat hij in lange stroken door uw huiskamer of zuigt hij in een cirkel? Weeg dus af wat er bij u past.

Daarnaast is het, net zoals bij een normale stofzuiger, van belang dat u alle rommeltjes van de vloer opruimt. Speelgoed, sokken en andere kleine voorwerpen dient u toch écht eerst op te ruimen. Ook is het handig om kabels aan de kant of op een tafel te leggen, want anders heeft u kans dat hij hierop vastloopt.

De 5 beste robot stofzuigers

Zoef Sien

Deze stofzuiger kost 249 euro. Het levert op gladde vloeren en op tapijten een redelijke prestatie. Hij kan goed navigeren. Er wordt een virtuele muur meegeleverd, een afstandbediening en eventueel andere extra’s. Deze zijn gemakkelijk bij te bestellen bij deze Nederlandse leverancier. Het is geen basis en geen luxe robotstofzuiger: een goede middenweg.

Dirt Devil Spider 2.0 M612

Deze stofzuiger heeft een prijs van 109 euro. Dit budgetmodel is niet heel krachtig op gladde vloeren, maar presteert vooral goed op tapijten en vloerkleden. Hij heeft geen tijdschema. Zoekt u in deze prijsklasse een robotstofzuiger? Dan is dit de juiste keuze voor u.

iRobot Roomba 671

Deze stofzuiger heeft een prijs van 299 euro. iRobot is hét merk op gebied van deze apparaten, dit is één van de basismodellen. De andere modellen zijn aanzienlijk duurder, maar voor deze prijs krijgt u alsnog een mooie stofzuiger. Het enige is dat hij minder gemakkelijk om stoelpoten heengaat. Hij pakt gemakkelijk dierenharen mee en u kunt het óók nog op de (relatief) stille stand zetten, zodat u hem ’s nachts ook nog zijn gang kan laten gaan.

Xiaomi Mi Vacuum

Deze stofzuiger heeft een prijs van 249 euro. Hij is voorzien van wat leuke foefjes en heeft een uitstekende navigatie. Ook de schoonmaakprestaties zijn goed. Nadeel: deze stofzuiger is verkrijgbaar op de Chineze markt en dient dus besteld te worden via een webwinkel.

Dirt Devil Fusion M611

Deze stofzuiger heeft een prijs van 133 euro. Een voordeel van dit apparaat is dat hij relatief lager is dan andere apparaten. Hij heeft een hoogte van 5,5 cm en komt dus makkelijker onder kasten dan andere modellen. Hij levert de beste resultaten op harde vloeren en in niet al te grote ruimtes. De navigatie is eenvoudig.

Welke robotstofzuiger past bij uw levensstijl en woning? Welke past het beste binnen uw domoticasysteem? We helpen u graag kiezen. Neem contact met ons op!