Stappenplan beveiliging met smart home technieken

Deze klant wilde wat extra veiligheid in huis. Als de klant niet thuis is, zou het moeten lijken alsof hij er wél is. Welke stappen onderneemt AMADO domotica? We leggen het uit in deze blog.

Beveiliging met domotica

Als eerste is het belangrijk dat de omgeving van het huis wordt voorzien van een beveiligingssysteem. Het domoticasysteem moet namelijk éérst een impuls binnenkrijgen voordat het reageert op de situatie. Het kan een impuls opvangen door middel van een camera, maar het kan bijvoorbeeld ook een reactie geven op een beweging die opgevangen wordt door een bewegingsmelder. Beweegt er iets óf wordt er iets gezien op de beveiligingscamera? Dan geeft het systeem een reactie.

Slimme intercom

U kunt er ook nog voor kiezen een intercom aan te sluiten op uw beveiligingssysteem. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld tegen de pakketbezorger praten, als u ziet dat hij voor de deur staat. Alles gaat via één app, die u ook kunt gebruiken als u niet thuis bent. U kunt de app volledig instellen zoals u wilt.

Smart home verlichting

Een camera of bewegingssensor vangt een impuls op. Een gevolg van zo’n impuls kan zijn dat de verlichting aangaat. Hier kunt u op specificeren. Zo kunt u bijvoorbeeld bij beweging ’s avonds het licht in de woonkamer aan laten gaan, maar bij beweging ’s nachts het licht in de slaapkamer aan laten gaan. Dit kunt u volledig zelf invullen.

Iets vergeten?

Vergeten een raam dicht te doen of een deur af te sluiten en u bent niet thuis? Dan kunt u instellen dat de sensor u een melding op uw telefoon stuurt. De mogelijkheden om uw huis te beveiliging door middel van smart home technieken zijn eindeloos!

Met een domoticasysteem bespaart u ook ontzettend veel stroom, dus kosten! Meer hierover leest u in deze blog.

Meer weten over smart living of een domoticapakket van AMADO Domotica? Neem contact met ons op.