Review: mogelijkheden verlichting IKEA binnen het domoticasysteem

IKEA lanceerde in 2017 haar eigen slimme verlichting te besturen met een applicatie op een telefoon of tablet. Benieuwd wat u hier allemaal mee kunt? Ontdekken of deze lamp binnen uw domotica-wens past? Wij hebben het voor u getest. We zetten graag de kenmerken van het IKEA Tradfri systeem voor u op een rijtje in deze review.

Welke kenmerken beschrijven dit domotica product? AMADO legt het uit.

Besturing via de app

Het systeem bestaat uit ledlampen, een afstandsbediening, een verbonden netwerk en een app. Deze aspecten zorgen ervoor dat u de lampen kan regelen via een applicatie. Deze is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Dimmen, aan- en uitzetten, aanpassen, timen: het kan allemaal op afstand.

Sfeerverlichting

In deze ledlampen, IKEA Tradfri genaamd, zijn verschillende tinten (sfeer)verlichting verwerkt. Voor iedere stemming of situatie is er een stand. U kunt kiezen tussen kleuren en u kunt het licht dimmen en schakelen via de app of met een afstandsbediening.

Veiligheid

Er is een bewegingssensor verwerkt in de lampen; dit betekent dat hij reageert op beweging. U kunt zelf bepalen na hoeveel minuten het licht uitgaat als er geen beweging gezien wordt. En wanneer de lampen juist weer aan gaan. Als u niet thuis bent kunt u ervoor zorgen dat het licht alsnog brandt op bepaalde tijden, zodat dit inbrekers weert.

Koppeling met andere producten

U kunt de lampen van IKEA combineren met de lampen van Philips Hue. Wij van AMADO domotica hebben ervaring en kunnen beide systemen koppelen aan één domotica systeem.

AMADO maakt koppelingen tussen verschillende merken en producten. AMADO biedt domotica systemen op maat.

Meer weten hierover? Laat het ons weten! We beantwoorden met alle plezier uw vragen.