Review slimme buitenverlichting Philips Hue

Met dit warme weer is het heerlijk om tot laat in uw tuin te vertoeven. Zou het niet ideaal zijn om buitenverlichting te hebben wat u kan aanpassen naar uw wensen? Wij vinden van wel, en daarom hebben we de buitenverlichting van Philips Hue onder de loep genomen.

Philips Lighting (tegenwoordig omgedoopt tot Signify) ontwikkelt niet alleen verlichting voor binnenshuis, maar sinds kort ook voor buitenshuis. Ideaal voor de lange zomeravonden in de tuin! In deze review lichten we de lijn Philips Hue Calla uit.

De Philips Hue Calla is een nieuwe serie speciaal voor buitenshuis. De serie bestaat uit zuiltjes met een strak design. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden, ze werken op 12 volt en het enige wat u nodig hebt is een stopcontact. De lampen zijn van aluminium en synthetische materialen gemaakt: een prima materiaal voor in de tuin. De verlichting is voorzien van een IP65-certificaat, ze zijn dus bestand tegen sproeiwater.


Aansluiting buitenverlichting

Alleen de eerste lamp hoeft aangesloten te worden op een stopcontact, u kunt de lampen dus goed verdelen door de tuin. De kabels zijn gemakkelijk weg te werken onder wat zand, dus hier hoeft u geen last van te hebben. U dient wel rekening te houden met de kabels als u werkzaamheden in de grond van de tuin verricht.

Automatiseren

Lampen kunnen los worden aan- en uit gezet, maar kunnen ook tegelijkertijd worden bestuurd vanuit de app. U kunt de lampen ook automatisch plannen: zo gaan ze bijvoorbeeld om een bepaalde tijd aan of weer uit. U kunt ook een kleur en helderheid voor de lampen kiezen, zoals te zien is op de afbeelding hieronder.

Innovatief product

AMADO kan al uw elektrische producten koppelen binnen één systeem, zodat u alles vanuit één app kan besturen. Kan het nog innovatiever? Jazeker. U kunt de lampen namelijk ook nog aansturen met spraakbediening door middel van bijvoorbeeld Alexa, Siri of Google Assistant.

Prijs / kwaliteit

Het Philips Hue Calla-systeem is al met al niet goedkoop, maar de kwaliteit is er zeker naar. Er zijn veel mogelijkheden en u kunt uw tuin met dit pakket zéker meer sfeer geven. Het is gemakkelijk te bedienen. Het starterspakket bevat één zuil, 5 meter kabel en een adapter voor €139,99 euro. Elke uitbreiding (één zuil + 5 meter kabel) kost €99,99 euro. Wij raden u aan om voor een pakket met 5 zuilen te gaan (€539,95 euro).

Tip: combineer spotjes!

Tip: combineer deze verlichting met de spotjes van Philips Hue! De Philips Hue Lily spotjes zijn gemakkelijk te kantelen. Een complete set kost €299 euro en bestaat uit drie lichtpunten en alle benodigde apparatuur om de lampen te bevestigen.

Meer weten over de mogelijkheden van Philips Hue of een domoticapakket van AMADO Domotica? Neem contact met ons op.