Persbericht: Smart oplossingen steeds vaker toegepast in bedrijfsleven

Particulieren blijven nog wat achter wat betreft ‘smart living’, maar het bedrijfsleven doet er volop aan mee. “Waar de particulieren nog terughoudend zijn, gaat het bedrijfsleven volop in op de smart oplossingen” aldus René van Meulenbroek, eigenaar van AMADO Domotica.

In winkels, kantoren, horeca en zorginstellingen worden er steeds vaker smart-oplossingen toegepast. Dit betekent dat bedrijven steeds vaker een slimme technieken toepassen om hun werk gemakkelijker te maken, om hun pand te beveiligen óf om geld te besparen.

Wat maakt het dat het bedrijfsleven hier in toenemende mate hier op inspeelt? AMADO Domotica ligt het toe.

Werk verlichtend

Hoe kan het werk verlichten? Neem bijvoorbeeld de zorg. “Thuiszorg is een middel zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Thuiszorg blijft uiteraard nodig, maar het leven van een oudere kan veel gemakkelijker (en veiliger!) worden door een aantal smart-oplossingen.” aldus René. Zo kan domotica ervoor zorgen dat een oudere niet meer hoeft te lopen naar de deur als er iemand aanbelt.

Beveiliging

Camera’s laten plaatsen is wel het minste wat je kunt doen, maar er is nog veel meer. Veel winkels kiezen voor het plaatsen van een sensor onder de deurmat, zo weet je direct wanneer er iemand binnen komt lopen. Bedrijven kiezen ook vaak voor camerabeveiliging in combinatie met een telecom aan de deur. Zo kun je zien wie er aan de deur staat, voordat je iemand toe laat in je gebouw.

Geld besparen

Denk bijvoorbeeld aan klimaatregeling. Door te monitoren wat je verbruik is, heb je inzicht waar je op kunt besparen. Automatische processen kunnen ervoor zorgen dat de verwarming automatisch uit en aan gaat. Maar dit kan nog veel geavanceerder. Gaat de zon schijnen? Dan gaat de zonwering automatisch aan.

AMADO Domotica is de specialist voor smart-oplossingen. Het bedrijf programmeert, installeert en biedt service aan bedrijven en particulieren. De systemen zijn volledig op maat gemaakt en afgesteld naar de wensen van de klant. Problemen met een huidig domoticasysteem? AMADO Domotica pakt iedere uitdaging aan.