Nieuws: Ouderen langer thuis door smart spraakassistent

De diverse slimme assistenten zorgen ervoor dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dit wisten wij natuurlijk al, maar nu is het ook onderbouwt met een onderzoek! Dat ouderen langer thuis kunnen komen, blijkt namelijk uit een proef van ANBO, verzekeraar Achmea, de Sociale Verzekeringsbank en Google.

Ingewikkeld voor hen? Dat hoeft het niet te zijn. Als iemand het voor een oudere komt installeren, is het gemakkelijk te bedienen. Dan kunnen zij zich weer richten op de dingen die zij nog wél kunnen. Er zijn een hoop mogelijkheden door technologie!

Mogelijkheden technologie ouderen

Iets op een digitaal boodschappenlijstje zetten, de radio afspelen, de lichten aan en uit doen. Zo´n smart assistent biedt hulp bij van alles in en om het huishouden. Zelfs de vraag: waar is mijn smartphone? Beantwoordt een Google Assistent, Alexa of Siri.

Daarnaast hoeft een oudere voor informatie niet meer zelf de tablet of mobiel te pakken, ze kunnen de informatie gewoon vragen! Het hebben van een ‘digitaal maatje’ in huis kan ook niet verkeerd zijn. Zie hieronder een vlog van Vodafone.