Voordelen domotica

De voordelen van domotica zijn ontelbaar, maar wij concentreren ons op de drie belangrijkste voordelen: comfort, duurzaamheid en veiligheid. Waarom de verwarming of airco laten draaien als u niet thuis bent? Direct een melding ontvangen in geval van brand, gas lekkage, inbraak, wateroverlast of paniek? Bedien uw gehele woning met één druk op de knop. De visie van AMADO is om mensen op een prettige en betaalbare manier meer controle geven over hun woning, kantoor en elektrische apparaten.

1. Duurzaamheid en kostenbesparing

Huisautomatisering kan u flink kosten besparen op uw energie verbruik. Het domotica systeem kan uw verbruik monitoren zodat u kunt achterhalen waar u de meeste stroom verbruikt. Een belangrijk voordeel van domotica is dat u er vervolgens voor kunt kiezen om bepaalde elektrische apparaten automatisch uit en in te laten schakelen aangepast op uw gebruik.

Waarom stoken in de slaapkamer als u zich alleen in de woonkamer bevindt? Laat de verwarming of airco automatisch uitschakelen bij het openen van de ramen of regel de temperatuur per kamer. Als u onderweg naar huis bent, zorgt u er op afstand voor dat de verwarming alvast ingeschakeld wordt zodat u in een warm huis thuis komt. Met domotica heeft u de mogelijkheid de verwarming, airco, boilers en andere apparatuur automatisch uit en in te schakelen. Hierdoor worden zij optimaal en efficiënt gebruikt. Bespaar energie en dus ook geld door warmte en stroom slim te gebruiken.

2. Comfort

AMADO brengt comfort bij u thuis. Bedien uw gehele woning met één druk op de knop. Vanaf de bank uw lichten dimmen, de zonwering laten zakken en de tv inschakelen. Wat u maar wilt, wij kunnen het voor u maken. Als u met 1 druk op de knop uw huis in een bepaalde sfeer wilt instellen is dat mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld een film modus instellen waarmee u in één handeling de lichten kunt dimmen, de zonwering laten zakken, de tv, dvd en Dolby-Surroundset inschakelen of wat dacht u van de romantische setting.  Uw open haard gaat aan, sfeer muziek gaat spelen, de lampen worden gedimd en met de RGB controller kunt u zelfs een bepaalde licht kleur genereren. Wat u maar wilt, wij kunnen het voor u maken.

Installatie

Een bijkomend voordeel van het domotica systeem van AMADO is dat er geen grote verbouwing nodig is. Wij installeren het domotica systeem op uw bestaande schakelsysteem. Daarnaast heeft u na de installatie een makkelijk overzicht van uw gehele woning in een mobiele applicatie. Vanaf deze plek kunt u alles besturen. Verhuisplannen? Dan neemt u gewoon uw installatie mee naar uw nieuwe woning.

3. Veiligheid

De vraag naar domotica installaties voor het beveiligen van huizen en bedrijven wordt steeds groter. Ons systeem biedt meerdere mogelijkheden, zoals aanwezigheidssimulatie, automatische verlichting en camera beelden bij inbraak en zelfs een live feed van uw camera’s in de mobiele applicatie. Op onze pagina over domotica beveiliging gaan we dieper in op de voordelen van domotica op het gebied van beveiliging.

Testimonials

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Amado. Voor ons huis hebben we nu goed werkend domotica-systeem en alarm. De installatie én service van Amado is erg goed en daarom kan ik iedereen Amado aanbevelen.

Nico

Amado heeft bij ons het Fibaro geïnstalleerd in samenwerking met Van der Rol Elektrotechniek. Het is een uitgebreid systeem met veel mogelijkheden. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat en de service!

Mark Hennevanger

Mogelijkheden domotica

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons domotica systeem? Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden van onze domotica of neem direct contact met ons op zodat we met u kunnen meedenken over de toepassingen in uw eigen situatie.