Welk domotica systeem kiezen?

Het aanschaffen van het beste Domotica systeem voor uw huis is best ingewikkeld. Wat is er allemaal mogelijk en wat wil ik precies? Wanneer u zich gaat oriënteren op een Domotica systeem is een goede voorbereiding essentieel. Het is namelijk van belang dat u weet waarom en wat u in uw huis of kantoor wilt automatiseren om vast te kunnen stellen welk domotica systeem hierop aansluit. Niet alleen is voorbereiding het halve werk, u helpt uw Domotica adviseur het juiste advies te geven.

Domotica systeem kiezen

Door eerst te kijken wat de mogelijkheden van Domotica zijn kunt u zich goed voorbereiden en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast doet u wellicht nieuwe ideeën op waarvan u niet dacht dat het mogelijk was. Indien uw budget het op dit moment wellicht niet toe laat om alle functies te nemen is het van belang dat u een Domotica systeem kiest dat modulair is en uitbreiding ondersteunt, zodat u in de toekomst eenvoudig functies, apparaten en/of licht groepen kan toevoegen, zonder een heel nieuw systeem aan te moeten schaffen.

Om u te helpen bij uw keuze voor het beste Domotica systeem hebben wij een vragenlijst opgesteld die u gratis op onze website kunt invullen. Na het invullen heeft u een goed inzicht in wat u nodig heeft. Indien u liever persoonlijk advies wilt kan dit natuurlijk ook. Houd het formulier bij de hand tijdens het gesprek met één van onze adviseurs. Dit helpt ons u een goed passend advies te geven.

advies over domotica
Domotica systeem

AMADO Domotica systeem

Ons systeem is oneindig modulair uitbreidbaar en wordt geheel afgestemd op uw wensen en behoeftes. Om u toch een beeld te kunnen geven van de mogelijkheden van het AMADO Domotica systeem vindt u hieronder een aantal standaard opties die wij aanbieden. Wij hebben de mogelijkheden opgesplitst in onze drie pijlers: Besparing, Veiligheid en Comfort.

Testimonials

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Amado. Voor ons huis hebben we nu goed werkend domotica-systeem en alarm. De installatie én service van Amado is erg goed en daarom kan ik iedereen Amado aanbevelen.
Nico
Amado heeft bij ons het Fibaro geïnstalleerd in samenwerking met Van der Rol Elektrotechniek. Het is een uitgebreid systeem met veel mogelijkheden. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat en de service!
Mark Hennevanger

Comfort

Eetkamerverlichting

Dankzij de koppeling van alle verlichting in en om de woning, is het mogelijk om elke lamp zo in te stellen dat het meest optimale comfort behaald wordt. Tevens is het mogelijk om elke lamp apart te schakelen of mee te nemen in een geautomatiseerde programmatie (scene). Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om uw tuinverlichting aan te laten gaan zodra u de straat in rijdt.

audio-video

Met één druk op de knop een automatisch programma laten draaien om film te gaan kijken. De verlichting wordt gedimd, de gordijnen gaan dicht en het mooiste: De tv en dvd-speler gaan aan en worden ingesteld op het juiste kanaal. U kunt lekker gaan zitten en genieten. Of op kantoor, zodra het alarm erop gaat gaan alle tv’s uit om de levensduur te verlengen en kosten te besparen.

tuinbewatering

Door het geavanceerde systeem kunt u controleren wanneer het voor het laatst geregend heeft en hoeveel gemiddeld gevallen is toen. Laat dan automatisch de tuin bewatering voor een bepaalde tijd water geven zodat uw tuin er altijd piekfijn uit ziet. Dit alles is uiteraard te regelen op vaste tijden om te voorkomen dat uw planten verbranden doordat ze bewaterd worden op het midden van de dag.

jalouzie

Met een simpele handeling kunt u uw zonwering bedienen via de zeer gebruiksvriendelijke interface. Door middel van een slider bepaald u precies tot hoe ver uw zonwering uitkomt. Laat uw screens tegelijk dalen/stijgen. Wanneer de wind te hard gaat waaien, laat het domotica-systeem automatisch de zonwering omhoog gaan zodat deze niet stuk waait. Laat het systeem uw zonwering automatisch intrekken zodra het alarm wordt ingeschakeld.

wellness

Geef uw zwembad dezelfde luxe als uw vijver. Monitor het watervolume en de pompfunctie. Controleer de temperatuur van het water. Zet de verlichting en de kachel van de sauna aan vanaf waar u wilt zodat deze kan opwarmen terwijl u zich voorbereid. Met een automatisch programma kunt u dit allemaal met één druk op de knop regelen. De perfecte manier om aan een ontspannen moment te beginnen.

rgbw

Met de systemen van AMADO is het mogelijk om elke soort LED-verlichting te bedienen. Dit geldt ook voor alle soorten RGB-LED. Met de gebruiksvriendelijke interface kunt u zelf uw kleur bepalen, maar ook bijvoorbeeld de voorgeprogrammeerde sfeerverlichting aansturen. Laat uw verlichting een open haardvuur simuleren of waan u in het hoge noorden al kijkend naar het noorderlicht.

stappenplan

Met scenes wordt bedoeld: De mogelijkheid om automatisch apparaten en verlichting aan te sturen. Met één druk op de knop worden stap voor stap de te volgen acties uitgevoerd. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar uw verlichting als u naar bed gaat. Het systeem controleert zelf of alle stappen op de juiste manier en volgorde zijn uitgevoerd en waar nodig lost het systeem het zelf op.

Besparing

ventilator

Door de koppeling te maken met uw (bestaande) ventilatiesysteem is het nu mogelijk om uw afzuiging op volle kracht aan te laten gaan zodra u gaat douchen of koken. Laat de ventilator na een ingestelde tijd weer teruggaan in de stationaire stand om zo de vochtproblemen in bepaalde ruimtes optimaal te voorkomen. Daarnaast is deze methode zeer kostenefficiënt doordat het ventilatiesysteem de vochthuishouding reguleert en daarmee kostenbesparend is.

verwarming

Door de koppeling te maken met uw (bestaande) centrale verwarming is het mogelijk om via de Smartphone of Tablet te bedienen. Laat uw verwarming automatisch uitschakelen wanneer er ramen of deuren op staan.

Door uw centrale verwarming automatische te laten werken zijn niet alleen besparingen mogelijk, maar bent u ook bewust en duurzaam bezig.

klimaat

Laat uw bestaande airco- en verwarmingssysteem overnemen door het domotica-systeem. Het grote voordeel hiervan is de mogelijkheid om ervoor te kunnen zorgen dat de airco niet staat te koelen terwijl de verwarming probeert om de ruimte warm te krijgen. Ook kunt u voorkomen dat de airco in de zomer staat te koelen op vol vermogen terwijl er overal ramen openstaan. Ook kunt u zelf bepalen wie er toegang heeft tot de thermostaat. De energie-efficiëntie en milieuvoordelen spreken voor zich.

Interface Monitor uw energieverbruikLees op elk moment uw stroomverbruik uit. Controleer of alle verlichting uit staat, laat automatisch de verwarming teruggaan naar 15 graden, zet automatisch de tv uit samen met de verlichting ’s avonds en krijg een melding op uw telefoon als ’s avonds nog stroom wordt verbruikt door de verlichting terwijl er niemand overwerkt. Allemaal mogelijkheden om uw energieverbruik te verbeteren en te monitoren. Als u het inzichtelijk heeft, kunt u ook besparen.

Voorkomen dat uw vijverpomp droog staatDe grootste angst van elke vijverliefhebber: Een lege vijver. Laat uw waterniveau monitoren door het domotica-systeem om te voorkomen dat een lekkende slang van de vijverpomp uw vijver leeg pompt. Mocht het waterniveau te laag komen te staan, wordt er direct een push-bericht verstuurd naar uw mobiel en worden de pompen uitgeschakeld. Laat het systeem controleren of de pompen wel functioneren zodat er voldoende zuurstof circuleert. Allemaal mogelijkheden om uw vijver in optimale conditie te houden.

keuken_boiler

Met een Domotica-systeem van AMADO kunt u uw keukenboiler ’s avonds uit laten schakelen om hem vervolgens ’s morgens vroeg weer in te laten schakelen. Op deze manier is de boiler niet continu energie aan het vragen om het water warm te houden. De meeste huishoudens hebben ’s avonds na 20:00 uur geen warmtevraag meer in de keuken. De energie die bespaard wordt op deze manier gaat al snel tientjes(!) per jaar opleveren.

open-raam

Doordat het Domotica-systeem kan detecteren of uw ramen openstaan, zal deze er automatisch voor zorgen dat de verwarming uitschakelt. Op deze manier wordt er niet onnodig gestookt en zult u milieubewuster gaan leven zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen. Ook kan huisautomatisering er voor zorgen dat de airco en kachel niet tegelijk aan staan en daardoor teveel energie gaan verbruiken.

Veiligheid

woningbeveiliging

Heeft u al een alarmsysteem in huis? Geen probleem. Koppel uw huidige systeem aan het domotica-systeem en controleer ook buitenshuis of uw alarm is geactiveerd. Zet uw alarm aan met de “ik ben niet thuis”-knop en u hoeft nooit meer ongerust te zijn of u wel het alarm heeft aangezet.

Amado-koppeling-camerasHet domotica systeem van AMADO is met de meeste gangbare IP-camera’s te koppelen. Hierdoor hoeft u uw eigen bestaande camera’s niet te vervangen of heeft u een ruime keuze uit geschikte camera’s om te gebruiken. Zie vanaf uw mobiel wat er gebeurt bij uw oprit, maak foto’s en stuur deze automatisch naar uw emailaccount of beweeg uw camera in de juiste positie om beter te zien wat er gebeurt. Veiligheid voor alles, zonder alle rompslomp.

intercom

Met de intercomsystemen van tegen- woordig is zoveel meer mogelijk dan alleen maar aanbellen en deuren openen. Er zijn video-intercoms en systemen met touchscreens om aan te bellen. Door de intercom te koppelen aan het domotica-systeem kunt u ook zien wie er aanbelt als u niet thuis bent. Laat het systeem naar uw mobiel overgaan zodat u altijd weet wanneer er iemand voor uw deur staat. U kunt dan ook opnemen en eventueel uw afspraak binnenlaten omdat u nog in de file staat.

toegangscontrole

Doordat de koppeling met de intercom al is gemaakt, is met de juiste intercom ook de mogelijkheid gecreëerd om middels RFID-tags een toegangscontrole in te voeren. Dankzij dit systeem kunt u zelf bepalen wie toegang krijgt tot welke ruimte en kunt u zelfs een logboek maken ter controle. U kunt zelfs bepalen welke verlichting bij welke persoon op een bepaalde sterkte moet gaan branden bij het betreden van de ruimte.

Amado alarmering brand inbraak gas waterlekkage detectieIndien uw alarmsysteem is gekoppeld aan uw AMADO systeem kunt u deze instellen dat u in geval van brand, lekkage, gaslekken en/of inbraak gewaarschuwd wordt op uw smartphone of tablet, waardoor u sneller de nodige hulpinstanties kunt waarschuwen.

aanwezigheid

Met aanwezigheidssimulatie lijkt het net alsof er iemand thuis is wanneer u een weekendje weg bent of op vakantie. Door automatisch de gordijnen te laten openen en te sluiten en bijvoorbeeld de lichten op verschillende momenten aan en uit te schakelen, wekt u het idee dat uw thuis bent en zullen inbrekers eerder doorlopen naar een andere woning.

Domotica-babyfoon-functieWanneer u een IP-camera plaatst in de kinderkamer kunt u deze als babyfoon gebruiken. Hiermee kunt u altijd vanaf uw smartphone of tablet zien wat er gebeurt en zelfs een waarschuwing krijgen bij beweging en/of geluid, zodat u met een gerust hart een kopje koffie kan drinken bij de buren terwijl uw zoon of dochter een dutje doet.